perjantai 27. kesäkuuta 2014

Laukkujuttuja


Hei, nimeni on Mia ja olen materialisti.

Uusi suomen kielen sanakirja (Nurmi, Gummerus 1998) määrittää termin seuraavasti:
"Materialisti: aineellista hyvinvointia, omaisuutta, rahaa tavoitteleva maanläheinen ihminen, joka laiminlyö henkisiä arvoja."Viimeistä kohtaa en mene allekirjoittamaan, mutta muuten aika lailla osui nappiin.
Minä rakastan materiaa.
En tosin mitä tahansa rojua, yleisesti ottaen vihaan rojua.
Kaupoissa tulee ihan paha olo, kun maailma on niin täynnä kaiken maailman roskaa, joka ihan hyvin olisi voinut jättää valmistamatta.

Mutta ne omat tavarani. Voih, niistä en voisi luopua.
Minun vauvani, Furlani, jonka ostin keväällä isältäni joululahjaksi saamallani lahjakortilla.
Kutsun sitä aikuisten laukuksi, ensimmäiseksi sellaisekseni.
Tykkään hurjana! Aivan ihana ja vuori on vieläpä laadukasta pinkkiä (!) puuvillakangasta. Omistan myös ison ruskean nahkalaukun, jota en tullut kuvanneeksi, sillä se kesälomailee dustbagissään kaapissa. Sekin on aivan ihana, mutta vuorikangas on polyesteriä, mikä hieman häiritsee. Mutta ulkoahan se on nahkaa, mikä tietysti on pääasia. Ruskean laukun ostin varmaan viitisen vuotta sitten Helsingistä ja todella hyväkuntoinen on edelleen.


Kolmas nahkalaukkuni on oranssi pussukkamallinen, jonka äitini toi tuliaisiksi aikoinaan Italiasta, suunnilleen viisi vuotta sitten myöskin. Viime kesänä tämä roikkui olallani harva se päivä, mutta tänä vuonna en ole käyttänyt vielä kertaakaan.
Osasyynä tietysti nuo sateet, mistä johtuen olen roikottanut olalla Fred Perryn navysinistä kangaskassia.Neljäs ja viimeinen nahkalaukkuni on pikkuruinen vintagemulberry.
Aivan valloittava, vaikkakin kokonsa puolesta haasteellinen. Sisään ei tosiaan mene kuin pikkuinen rahapussukka, puhelin ja avaimet. Iltalaukuksi kyllä oivallinen, koska en voi sietää ns. bilelaukkuina clutcheja yms. koska niitä pitää roikottaa kädessä. Pikkumulberry jättää kädet kivasti vapaiksi, eikä tarvitse murehtia, että unohtuikohan se laukku nyt taas jonnekin.


Sitten niihin muihin laukkuihin, eli luottomerkkiini Longchampiin. Kuvasta itse asiassa, kröhöm, puuttuu vielä yksi kyseisen merkin laukku. Pikkuinen punainen, joka oli mukanani Utössä juhannuksena ja on siis edelleen matkatavaroiden joukossa.
Kuvastahan ei siis ihan tarkalleen saa lukumäärästä selvää, kun nuo nahkalaukutkin tuossa tuppaavat roikkumaan, mutta yhdeksänhän niitä yhteensä on, Longchampeja. Hups!

Mutta puolustukseni sanon, että olen niitä jo aika monta vuotta keräillytkin ja hyvin käytettyjä ovat. Isoin ruskea on mahduttanut sisäänsä ison kasan viikonloppuroinaa läppäreineen ja laahannut junan lattioita Vaasanvuosieni aikana ja ainoastaan kulmissa kulumaa. Viininpunainen toimii talvisin koulukassina ja on saanut pariin kertaan kahvitkin päälleen, eikä muuten jäänyt tahraa.
Oranssin ostin Pariisista vuosi sitten ja siinä kyllä on jotain ihmeen mustia länttejä, mutta toisaalta on sitä ympäriinsä raahattukin ja käsitelty aika huolettomasti.
Että sellaista.Ei näitä nyt niin hirveästi kai ole. Ja kaikkia käytän.
Tai no, myönnettäköön, että nuo pikkuisimmat on kyllä tätä nykyä melko turhia. Ne olivat ensimmäiset Longchampini ja silloin alta parikymppisenä niitä kyllä tuli käytettyä, mutta iän myötä sitä romua tulee jotenkin raahattua mukana entistä enemmän ja tulee noita isompia suosittua.
Mutta jotenkin en raaski luopuakaan.
Vihreä nimittäin oli ihkaensimmäiseni. Pienen punaisen ostin Englannista siellä asuessani ja pienen oranssin taas ostin, kun Englannissa ranskalaisella tytöllä oli samanlainen ja ihastuin siihen kovin.

Vihreän satulamallin ostin Andorrasta kirjoitusten jälkeisenä kesänä. Se oli mukanani Englannissa ja on varmaan edelleen käytetyin laukkuni. Se lähtee yleensä aina mukaan matkoille, koska reissussa tykkään, kun laukun saa olan yli.
Ja näyttäähän ne kivalta tuossa roikkumassa ;) sisustuselementtinä ikään kuin :D Samoin kuin kirjapino lattialla...

Vai mitä tykkäätte?

2 kommenttia:

 1. Kyllä siinä on hyvä kokoelma laukkuja! Tykkäsin eniten tuosta .. Italian tuliaisista! Jotenkin niin symppiksen oloinen, ja tilava <3 Henkilökohtaisesti taas tuo ensimmäinen laukku, "aikuisten laukku", ei meikäläiseen iske - mutta vain värin takia! Olen jotenkin hyvin antimusta - ihminen, musta ahdistaa :D Kaikkeen vaan väriä ja väriläiskää! Siitä anopilta saamastani laukustahan en aluksi tykännyt, en ennen kuin sain siihen jotain omaa eli lisättyä ihan vain vähän väriä - aka puukengät siinä roikkumassa. Ja nyt sitten jo rakastan sitä. Kun kuitenkin ne kaksi aiempaa olivat niin selkeitä väriläiskiä, ja tuo oli niin neutraali, että meni aikansa siihen tottua :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tiedätkö, ymmärrän hyvin mitä tarkoitat. Olin ennen ihan samanlainen, siksi melkein kaikki laukkuni ovatkin värikkäitä. Mulle kun ei oikein musta sovi, joten en ole siitä vaatteissakaan ikinä tykännyt ja mustat laukut oli aina niin tylsiä.
   Sitten hankin pikkumulberryn ja jotenkin aloin tykkäämään mustasta laukuissa.
   Nyt bongaan jo ensimmäisenä ne mustat :D

   Kiva, että sait "tuunattua" anopin antamaa laukkua omannäköiseksi. Tykkään itsekin lisäillä laukkuihin esim. heijastimia, että saisi vähän persoonallisuutta. Avaimenperänä mulla on solmumöykky, jonka sain kerran yhdeltä herttaiselta ruotsalaispapparaiselta. Se ei ole hirveän nätti, mutta älyttömän rakas, kun sillä on tarina :)

   Poista

Arvostan suuresti mielipidettäsi, puolesta tai vastaan. Sana on vapaa, kiitos vaivannäöstäsi!